På allmän begäran

Laddar upp två klipp som varit oerhört önskade!

Jörgen & Ado i en ABBA-duell!




Snurrande toalett


Bye bye via Bremen.

Det borde inte vara tillåtet att vara vaken innan klockan 6 tycker jag... men det var jag iaf idag.. jag är lite imponerad..
Vi har packat ihop ganska fint och ska gå ner å äta lite frukost strax, sen går bussen halv 8 å vi är off to Bremen, Germany.

I Bremen ligger det sista Science Centret som vi ska kika på, Universum heter det visst. Ska bli kul. Efter det är det raka vägen hem till svedala.

Vad som verkligen inte är speciellt kul är att vi redan ska åka. Hotellet och byn och allt är verkligen sjukt mysigt här. Sedan har vi verkligen haft tur med vädret. Igår i Belgien pekade termometern på 18 grader. Mumma. Låt mig stanna.

Nu får vi packa ihop allting här, uppdateringar om vår sista dag kommer inatt eller imorgon! :)

See ya!

Technopolis

Dagens besök var på Technopolis i Mechelen, Belgien. Bussresan dit var inte lika lång som till Amsterdam, vilket var väldans skönt.

Själva Technopolis var väldans skoj. Bättre än Nemo igår. Man fick varsin "nyckel" som man logga in på datorer med och svarade på olika frågor om de olika stationerna/utställningarna.  Jag hade ALLA rätt. :) (men lite hjälp)

Efter besöket där åkte vi in till Mechelen centrum, där fick vi ett par timmars fritid, så vi gick runt några stycken och kollade i lite affärer, och åt belgiska våfflor. Mums! :)

Vid fyra var det dags att åka tillbaka till Hotellet och Epen. När vi kom fram väntade ännu en 3-rätters middag.
-Soppa
-Kyckling med pommes
-Glass

Allt var väldans gott. :P

Sedan var det dags för lite diplomutdelning och sing-star i baren på hotellet. Jag och Simon tog även en liten kvällspromenad i Epen, var väldigt skönt. Det måste vart minst 10-13 grader ute.

Imorgon väntar hemfärd klockan halv åtta. Ska bli skönt att komma hem, men samtidigt tråkigt. Hade vart roligt att stanna några dagar till. På hemvägen stannar vi även i Bremen, Tyskland och skall gå på ett Sience Center som heter Universum.



GOD NATT!


Hitta Nemo

Well.. ja det var inte så svårt.. vi satt i bussen.. å där kom den liksom.. den fula byggnaden till science center som dom tydligen kallar Nemo :P
Efter lite biljett-utdelning stormade norrmän och svenskar Amsterdams Science Center... Nemo.. där vi hade ungefär tre timmar på oss att utforska så mycket vi bara kunde... sköj sköj!

Nemo var uppdelad i ett antal olika utsällningar som var och en hade en mängd stationer som följde temat för utställningen. Lovisa tyckte DNA-utställningen med bland annat alla de döda och konserverade djuren var grymt käck.. hmm.. Sen hade säkert fysik-Ingemar blivit lycklig.. fanns en hel del prylar som man kände igen från hans lektioner... Inte heller kemi-Sten blev bortglömd, ett helt kemilabb fanns där vi fick göra spännande saker som att plocka fram DNA från kiwi. Jörgen, som aldrig läst Kemi var dock tvungen att övervaka när vi tekniker mosade kiwi.

Den som helt klart verkade vara den mest uppskattade utställningen kallades Teen Facts, där man kunde se allt från hur könshår ser ut när det växer och olika personers ansiktsuttryck när de får orgasm till att följa tonårslivet genom puberteten rent generellt, både fysiskt och psykiskt. Väldigt kul och intressant i vissa delar, mycket udda i andra. Jag fick till exempel lära mig genom ett par hörlurar, av en mansröst, brytandes på holländska att alla män upphetsas av att bli slickade i naveln. Spännande... eller inte...

Imorrn bär det av till Belgien.. hörs då!


(Förövrigt kan jag hälsa att jag vann SingStar överlägset när jag sjöng Carola, Fångad av en Stormvind - ska man skratta eller gråta?)

Amsterdam <3 cyklar

Släpa sig upp ur sängen, duscha snabbt och göra sig iordning, sedan äta frukost. 8:00 bar det av till Amsterdam.
Bussresan tog ca 3 timmar, under tiden han man ta igen den sömn man inte fick inatt. Både jag och Simon var lite skraja när vi skulle sova.

  

1. frukost med två norska tjejer
2. Simon rensar frukostbuffén
3. Bussresa


Vi hade först flyttat isär våra sängar på hotellrummet, men Simon var rädd att något skulle hoppa upp mellan sängarna, så vi flyttade ihop dem sedan.

När vi var framme i Amsterdam bar det av direkt till Nemo, där dagens arbete väntade. Vi gick runt och kollade på de olika stationerna och utställningarna. Vissa bra, andra mindre bra. Vi upptäckte även en sak i Amsterdam, folket som bor där ÄLSKAR att cykla, och cyklar som galningar! 

   

 

 


Vid 15:30 bar det av mot Epen igen. Bussresan som skulle tagit tre timmar, tog fyra. När vi var framme på hotellet igen var alla hungriga och trötta, men som tur var väntade en tre rätters middag på oss.

Förrätten blev tomatsoppa, till varmrätt Wienerschnitzel (godare än den igår) och till efterrätt någon pudding tror jag de var. Allt smakade mycket bra.

 

1. Varmrätten
2. Efterrätten


Nu väntar sing-star och annat i baren på hotellet. Hoppas ni har de bra där hemma! :)
Det har vi!


Tack!

Fick den här skickad till mig... Percy & Adi saknar oss.. eller nåt sånt..


Morrn!

Frukost på hotellet.. lunchpaket.. eehhhh.. :P

Bussen är här Simon och Lovisa är sena.. BLOGG BLOGG BLOGG!!

Spring..!

Äntligen framme! :)

Sisådär 16 timmar efter att bussen lämnat Trollhättan har vi nu hamnat i en redig håla :D Fast inget illa med det... verkar faktiskt riktigt mysigt... fast man vill inte gå vilse... värsta Sjuntorps-vägarna för att komma hit.. i snåriga skogar.. upp för massa berg.. å sen lite nerför.. å sen lite uppför igen.. att hotellet heter Berg & Dal blev helt plötsligt väldigt logiskt! :D

Så fort vi kom innanför dörrarna blev vi attackerade med kvällsmat.. toppen.. för vi har ju inte ätit något idag menar jag.. *uppsvälld* Sedan anföll vi receptionen å fick oss varsitt inlogg till nätverket... måste ju kunna blogga! :O
Berg en Dal, restaurang
Lovisa blev tydligen också lite lätt förvirrad när hon hörde Simon bryta ihop totalt inne på toaletten... så kul brukar det inte vara... men Simon är inte van vid att toastolarna börjar snurra och rengöra sig själva när man vill använda dom..

Anyhow.. stället verkar riktigt mysigt och vi funderar på å gå på en kvällstur... bara vi inte hittar helt vilse.. :/ Om vi inte bloggar på ett tag så vet ni ju varför då...



Amsterdam och Nemo imorrn :) Sköj sköj!

Invånarantalet i Epen blev just 1/11 del större.

Epen here we come! Eller we came? Vi kom i alla fall fram till Epen och hotellet för ca två timma sedan. Just nu är nog större delen av resegruppen trötta.

Ungefär så här såg våran dag ut:

04:45- Samling Resecentrum, Trollhättan. (Norskarna kom gåendes i led från stan :p )
05:00- Bussen avgår precis i tid.
ca 07:00- Frukost i Varberg. Apelsinjuicen smakade vatten = besviken.
ca 08:30- Färjan Helsingborg--> Helsingör. Resulterade i en chipspåse & 6-pack coca-cola.


Färden genom Danmark var ganska död. Jag & Simon kollade film, men jag somnade lite då och då. Folk roade sig även med att ta bilder på alla andra som också sov.

13:40- Färjan Rödby--> Puttgarden. ca 48 pers. dundrar in i en liten resturang och äter Wienerschnitzel. Simon snodde även min, och åt därmed två stycken i storlekarna "ENORMUS".

När vi nått Tyskland så börjar genomresan av landet. Vi konstaterade att Tyskland endast består av en stor motorväg som går rakt igenom, och med ett och annat "Donken" längs vägen.

ca 19:00- Middag på något ställe i Tyskland. Min åsikt var att maten var väldans lik skolmaten, då kan ni ju tänka er själva, och jag kan tala om att jag inte är ett stort fan av skolmaten. Istället gick jag & Simon och köpte chips.

Vid 23:00 invarderades Epen och invånarantalet blev 1/11 större. Vi fick lite kvällsmat på hotellet, och nu sitter några nere i baren, medan majoriteten är på sina rum och vilar.

Snart är det dags att sova, och vila ut sig för imorgon, då allvaret börjar. 07:45 avgår bussen till Amsterdam.

GOD NATT!


God morgon

Simon som när han låg och sov inte hade någon som helst tanke på att han skulle upp särskilt tidigt och absolut inte att han skulle till Holland av alla ställen så snart han vaknat. Därför blev han mäkta förvånad när Lovisa ringde honom klockan 03:26 (efter en timma och 45 minuters sömn). Vad tusan är det för fel på kvinnan? Fattar hon inte att jag sover.. vi ska ju ha engelska-lektion kl 8:15...
Men det var ju inget större fel på henne den här gången.. sjönk ner ganska snabbt att hon bara var gullig och skulle kika in så jag inte försov mig :D Lovisa, som bor granne med resecentrum, ska nämligen få skjuts av sin mamma dit.. så hon erbjöd sig att ta vägen via lextorp och hämta upp mig :D

Det tycker jag är himla snällt...!

Bloggish time!

    

Lovisa Andersson, 18 år, as rolig och snäll! Jag och Simon har startat denna blogg för att vi ska bli stans coolaste bloggare. *naat! Vi startar denna för att vi ska blogga dagligen om våran resa till Hollan/Belgien/Tyskland, som vi två och 38 andra elever skall åka på, för Innovatum Science Center. Vi skall hjälpa dem med att utvärdera olika Science Center i Holland, Belgien och Tyskland. KANONKUL! Vi kommer även att försöka ladda upp bilder under tiden vi är på resan.

Hoppas att ni kommer tycka bloggen är LITE underhållande i alla fall!

Okej, varför bloggar jag nu egentligen? Jag borde nana sött nu! Jag åker till Holland om 4 timmar, men måste upp om 2 timmar, är de ens någon ide att sova nu? Tror jag ska föröska i två timmar i alla fall!

Tyvärr har jag ingen lika gedigen och spännande lista som Simon att visa upp gällande min framtid. Kan väl i alla fall haka på Studenten 5 Juni! :)

Nu måste jag sova! GOD NATT! Håll utkik efter nästa uppdate, som kan ske från vilken del av Europa som helst. :)



Simon

Woa..!
En blogg.. läskish :)
Så.. första inlägget i en blogg är ju alltid så sjuuukt avgörande och sådära väldans viktigt.. tänk om alla potentiella läsare kommer in å läser ett sjukt tråkigt inlägg.. frågar sig vad för skit det här är.. å kommer aldrig mer igen ... hmm.. det vill vi icke..



Fast långa inlägg gillar vi inte heller... då lessnar folk.. så jag tänkte bara sammanfatta det hela med att säga att jag inte är tråkig.. så nu vet ni ju det då..

Så.. vad har ni att se fram emot nu då?? :D

Simons 2009

  • Holland/Belgien/Tyskland
    16-20 mars
  • Studenten
    5 juni
  • Beijing
    14 juni - 8 juli
  • Körkort?
    juli-augusti
  • Stockholm
    27 juli - 2 augusti
  • Lumpen
    3 augusti ->



Nu ska Simon packa.. Imorgon bär det av till Holland ;D 15 timmar i en buss.. utan ström... :/ Noes!....

Begreppet

Simon & Lovisa har kommit att bli ett begrepp. Följ två skilda liv som tillsammans kan verka oskiljaktiga. Hihi!